za.08.02

VERS!

Wanneer het voorjaar in aantocht is, ontmoeten aanstormend muziektalent uit heel Friesland en grote, landelijke acts elkaar op VERS! De zevende editie staat in het teken van ‘zelf creëren’. Rond het thema zijn er workshops onder leiding van Broken Brass en Ruben Hein.

Ga naar de festivalpagina voor alle acts en het blokkenschema!

Tot na middernacht zijn er meer dan dertig optredens. Op het Speedbooks Podium in Poppodium Bolwerk treden Broken Brass en Ruben Hein (met band) op.  Verder hebben de Bogerman Bigband, de aanstormende Friese trompettist Jurgen Schotanus met zijn band Muti Marane en enkele (big)bands uit het Duitse Leer en Nordhorn hun komst aangekondigd. Maaike Boonstra (trompet) en Fokelien Looijenga (saxofoon), oud-leerlingen van Kunstencentrum Atrium, spelen als het duo Ladybirds eigen stukken en originele bewerkingen van jazzstandards.

Het grootste deel van het VERS!-programma zal bestaan uit aanstormend Fries talent. Onder meer de bands Skarnepeoples, BLACKOUT, So Be It en Boys Squad XL gaan op een van de zes podia spelen.

Zelf creëren
In het kader van het project The Stage is Yours presenteren enkele jonge makers op VERS! hun productie. The Stage is Yours is een initiatief van Cultuur Kwartier Sneek om jongeren te betrekken bij het vormgeven van het culturele aanbod in Sneek en omstreken. Hierbij zetten jongeren eigen, nieuwe producties neer. Zo laat theatermaker Jovan Smilda, voormalig leerling van MUZT Musicalopleiding, tijdens VERS! stukken van zijn theatervoorstelling Beste Jonas zien.

Workshops
’s Middags wordt in drie workshops aandacht besteed aan zelf creëren. Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium organiseren samen een workshops singer-songwriting. Daarnaast geeft Ruben Hein een praktijkles over hoe je als band een sterke popsong maakt. Beide workshops vinden plaats bij Poppodium Bolwerk.

In de Noorderkerkzaal is er ‘s middags een workshop van het Keunstwurk-project Fulkaan. Het doel van Fulkaan is om jong muziek-, dans- en theatertalent de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen tot hoog niveau binnen Friesland. Zij kunnen meedoen aan workshops, ateliers, zomerkampen en masterclasses. Tijdens de VERS!-workshop van Fulkaan gaat Broken Brass met Friese blazers en slagwerkers enkele ‘hard hitting brass power’-composities instuderen. Deelnemers moeten minimaal twee jaar les hebben gehad en bladmuziek kunnen lezen. ‘s Avonds verzorgen de deelnemers met Broken Brass de opening van VERS!