Nieuwe cursus: Impressionistisch Schilderen

20 januari 2020

Er gebeurt van alles om je heen, wat interessant is, maar hoe kun je dat weergeven in een schilderij? In de cursus impressionistisch schilderen probeer je met docent Fimmy Kooijker, net als de impressionisten, het moment te vangen.

Niet denken, maar kijken. Wat zie je, hoe is de sfeer? Met een losse toets en een snelle manier van schilderen wordt geprobeerd een impressie weer te geven.

In de cursus wordt gewerkt naar aanleiding van (vaak zelf meegebrachte) foto’s. Iedere les wordt er eerst een onderwerp belicht, zoals werken met contrasten, verschillende kleurpaletten, hoe doen de oude meesters het, impasto en stilering. Dit wordt vervolgens geoefend in een klein schilderwerkje. Daarna kan ieder met zijn eigen onderwerp aan de slag.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2 uur op woensdagmiddag (14.00 – 16.00 uur). De eerste les is op woensdag 5 februari.

Fimmy Kooijker

Fimmy studeerde in 1988 af als docent beeldende kunst en vormgeving aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna gaf ze jarenlang les in de beeldende vakken. De laatste jaren heeft Fimmy zich helemaal gericht op het schilderen en het geven van cursussen. In haar atelier in Oppenhuizen schildert ze mensen, landschappen, interieurs en stillevens. In 2018 deed Fimmy mee aan de Nederlandse Portretprijs met het thema zelfportret. Ze werd uit meer dan 500 inzendingen geselecteerd en mocht haar werk exposeren tijdens ‘Het weekend van het portret’ in Amsterdam.

Naast de cursus impressionistisch schilderen verzorgt Fimmy bij ons ook de cursus portret- en model/tekenen en schilderen.