Dansen met Parkinson start op maandag 3 februari

6 januari 2020

Maandag 3 februari start op onze leslocatie in Sneek een nieuwe reeks danslessen voor mensen met Parkinson. De lessen zijn gezellig en toegankelijk; iedereen kan meedoen. Danservaring is geen vereiste.

Het doel is om de levenskwaliteit te verbeteren. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat dansen de symptomen van de ziekte verlicht. Daarnaast verbindt dansen op sociaal, medisch en cultureel gebied. De innovatieve lessen zijn een alternatief ter aanvulling op het medisch en sociaal domein. Uit onderzoek is bekend dat mensen met de ziekte van Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn.

Ook de nieuwe lesreeks wordt verzorgd door dansdocent Niels van der Wal. “Vol vertrouwen en zeggingskracht bewegen deelnemers zich tijdens de lessen door de ruimte”, aldus Niels. “Muziek en beweging doet deelnemers ook even vergeten wat Parkinson met hen doet.”

Dansen is de grote passie van Niels van der Wal. Niels zat op klassiek ballet en jazzballet. Later deed hij de vooropleiding voor het Nationaal Ballet en zat hij op de havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Ook deed hij mee aan verschillende dansprojecten zat hij bij dansgroep 3Dee.

“Er is gewoon niks leukers dan dansen. Dat geldt voor iedereen van elke leeftijd en achtergrond! Ik denk dat met mijn humor en passie voor dans ook mensen met Parkinson plezier in het dansen kan laten ervaren en bij elkaar kan brengen.”